Loopgroep Meerhoven

Loopgroep Meerhoven
Loopgroep Meerhoven

In mei 2006 is Hanneke Hilferink begonnen in de wijk Meerhoven met een klein loopgroepje. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een trainingsgroep van gemiddeld 60 enthousiaste en actieve lopers.

Elke woensdagavond om 20.00 uur start de training vanaf het (voormalige) informatiecentrum aan het Zandkasteel in Meerhoven. Elke week wordt  een gevarieerd trainingsprogramma aangeboden. Een enkele keer per jaar  traint de groep op de Oirschotse Heide waar ze lekker in het mulle zand lopen.

Op woensdagavond wordt op 3 niveaus getraind:

Groep A: lopers die trainen voor een halve of een hele marathon (duurtempo van 11 á 13 km/u) Groep B: lopers die trainen voor een 10 mijl of halve marathon (duurtempo van 10 á 12 km/u) Groep C: lopers die trainen voor allerlei afstanden op een rustiger tempo (duurtempo 8 á 10 km/u)

De trainingen worden verzorgd door Hanneke Hilferink. Zij heeft veel ervaring in het hardlopen. Met haar CIOS- en ALO-achtergrond is ze zeer methodisch en didactisch onderlegd om de verschillende niveaus in een goede organisatie weg te zetten.

De indeling van de woensdagavond is als volgt: Om 20.00 uur start de gezamenlijke warming-up. Na 20 minuten begint elke niveaugroep met hun op maat gemaakte training. Dit is over het algemeen een intervaltraining.  Daarna komen de groepen weer bij elkaar en volgt  een cooling-down om vervolgens weer terug te gaan naar het informatiecentrum. Rond 21.00 uur gaat iedereen weer voldaan terug naar huis.

Het is een zeer gemoedelijke groep waar voor iedereen een plekje in de groep is. Niet alleen hardlopen staat centraal. Ook lol en plezier kenmerken de loopgroep. Naast de woensdagavond bestaat ook de mogelijkheid om op zondagochtend een duurloop te doen. Dit is geïnitieerd door lopers uit Loopgroep Meerhoven die met elkaar heerlijk ontspannen lopen.

Lees meer informatie op de website van Loopgroep Meerhoven.